Lactoferina este o proteină a cărei surse includ laptele de vacă, laptele matern, anumite fluide corporale, precum și granulele specifice ale neutrofilelor. Cunoscută anterior ca lactotransferină sau LF, datorită faptului că face parte din familia t..
Castravetele este una dintre cele mai îndrăgite legume de la noi din țară având multiple proprietăți nutritive, fiind sărac în calorii, însă bogat în fibre, vitamine și minerale. Pentru a profita din plin de această legumă, se recomandă consumul lor ..
Cireșele sunt fructe dulci, de diferite culori, de la galben la roșu închis, ce pot înlocui cu succes ciocolata la începutul verii, fiind o alegere inspirată la orice oră din zi. Cireșele au nenumărate beneficii pentru organism, începând de la echili..
Căpșunile se numără printre fructele ce au un conținut mic de calorii și carbohidrați, având efect antibiotic, bactericid, antiinflamator, tonic, nutritiv, remineralizant și de reducere a colesterolului. Acest fruct, cu o istorie de peste 2.200 de an..
Varza Kale este o legumă cruciferă, bogată în vitamine și nutrienți, de aceea fiind supranumită și “alimentul complet”. Aceasta este foarte populară peste ocean datorită numărului mare de vitamine și a modului simplu de cultivare, planta rezistând c..
Cacao este denumirea semințelor produse de arborele de cacao. Pudra de cacao se face prin zdrobirea boabelor de cacao și este materia primă esențială în producția de ciocolată. De-a lungul timpului, cercetările moderne au demonstrat faptul că această..
Avocado este un arbore originar din America Centrală. Atât fructul cât și arborele sunt comestible iar avocado se referă și la fructul acestui copac, din care se face renumita pastă guacamole.Acesta este un fruct cu o textură cremoasă și este singu..
Părinții au știut întotdeauna de ce ne spuneau să mâncăm broccoli. Această legumă verde este un este de fapt o sursă imensă de nutrienți. Din punct de vedere al profilului nutritiv, acesta se află printre cele mai apreciate legume datorită conținutul..