Varza Kale este o legumă cruciferă, bogată în vitamine și nutrienți, de aceea fiind  supranumită și “alimentul complet”. Aceasta este foarte populară peste ocean datorită numărului mare de vitamine și a modului simplu de cultivare, planta rezistând chiar și la temperaturi sub limita înghețului. Varza Kale seamănă într-o mare măsură cu varza clasică, diferența fiind la frunze, Kale are un verde mai pronunțat, iar frunzele centrale nu formează o căpățână.

Specialiștii includ această legumă în categoria alimentelor esențiale, datorită conținutului său nutrițional, dar și a beneficiilor pe care le furnizează organismului:

  1. Luptă împotriva cancerului

Datorită conținutului mare de sulforafan, varza Kale previne apariția cancerului. Studiile în domeniu au demonstrat că sulforafanul are potențial antioxidant și proprietăți antiinflamatoare ce previne și tratează mai multe tipuri de cancer precum: cel la stomac, vezică, sân, prostată, plămâni, colon și piele.

  1. Cel mai mare conținut de vitamina K

Persoanele ce au deficiență de vitamina K, pot consuma cu încredere varza Kale, deoarece conține cel mai mare procent din această vitamină, ce este foarte necesară în coagularea sângelui.

  1. Ameliorează depresia

Sulfofaranul, compus al verzei Kale, are acțiune antidepresivă, dar și anxiolitică. De asemenea, această legumă are și rol în prevenirea și minimizarea inflamațiilor.

  1. Ajută la slăbit

Varza Kale poate fi considerată un super aliment datorită faptului că la 100 g conține 50 kcalorii și o multitudine de substanțe nutritive. Acest lucru arată faptul că nu îngrașă, dar nici nu privează organismul de substanțele necesare unei bune dezvoltări.

  1. Scade nivelul colesterolului

Conținutul mare de vitamina C și luteină ajută la scăderea colesterolului. Luteina, are efecte asupra „colesterolului rău” și luptă împotriva inflamațiilor ce apar pe pereții arterelor, iar vitamina C crește nivelul „colesterolului bun”.

 

Dacă vrei o gustare sănătoasă, poți pune câteva frunze de Kale într-o tavă, stropite cu ulei de măsline și cu puțină sare, iar apoi introdu-le la cuptor. Chips-uri sănătoase din varză Kale!