Resveravit Cardio
Resveravit Cardio
Majoritatea populației din România suferă de afecțiuni cardiologice. Fie că este vorba despre hipertensiune arterială,aritmie cardiacă, tahicardie sau bradicardie, multe persoane ajung la medicul specialist abia în momentul în care aceste afecțiuni alterează desfășurarea activităților de zi cu zi. În linii mari cea mai frecventă afecțiune este hipertensiunea arterială.
În mod normal, aceste tipuri de patologii sunt mai rar moștenite și mai des dezvoltate de pe urma mediului nociv sau al stilului de viață dezechilibrat.
Prin „stil de viață dezechilibrat” ne referim la totalitate factorilor ce pot transforma o afecțiune incipient psihologică, într-o afecțiune cu repercusiuni fiziologice. Spre exemplu, stările de anxietate sau depresie pot provoca insomnii, ceea ce pot duce la slăbirea sistemului imunitar. Stările de anxietate ne pot altera activitate inimii, producându-ne astfel senzația unui disconfort retrosternal, dificultăți de respirație sau ne pot induce chiar sentimentul unei morți iminente.
Resveravit Cardio este un produs destinat persoanelor cu risc de a dezvolta afecțiuni cardiologice, neurologice sau care doresc să își mențină sănătatea inimii și a vaselor de sânge.
Acest produs este utilizat în menținerea unei tensiuni arteriale optime, ajută circulația arterială și periferică, iar nu în ultimul rând, susține activitatea cardiacă.
Cele 3 ingrediente de bază ale produsului acționează sinergetic asupra organismului, iar beneficiile acestora vor fi descrise în cele ce urmează.
Resveravit Cardio:
a) Polygonum cuspidatum - Cunoscut pentru proprietățile sale curative, substanța activă extrasă din polygonum cuspidatum (numită Resveratrol), are un puternic efect antioxidant și poate acționa asemeni unui antibiotic natural. Această substanță este secretată de peste 70 de tipuri de plante pentru a le ajuta să lupte împotriva leziunilor mecanice, ale infecțiilor fungice, conferindu-le o barieră protectivă și în fața radiațiilor UV.
b) Pinus pinaster, cunoscut sub denumirea uzuală drept „Pin de pădure”, este un arbore ce poate ajunge la înălțimi de până la 40 de metri. Acesta produce o substanță numită pycnogenol, aceasta fiind folosită pentru a susține producția de colagen, îmbunătățește funcția pulmonară, iar nu în ultimul rând, acesta are efect antiinflamator asupra organismului.
În ceea ce privește producția de colagen, trebuie să amintim că din cele peste 28 de tipuri de colagen, doar 4 dintre acestea sunt ajutătoare organismului.
Aceste 4 categorii de colagen sunt:
Categoria 1: Colagenul de bază ce este găsit în piele, oase și tendoane.
Categoria 2: Prezent în structurile cartilaginoase, acesta este fundamental pentru sănătatea discurilor intervertebrale.
Categoria 3: Prezent în piele asemeni primei categorii, acesta se ma află și în structura vaselor de sânge.
Categoria 4: Se află în structura membranelor și are rolul de a le oferi rezistență și elasticitate.
c) Acid alfa - lipoic - Acest tip de acid este de origine organică și se află în mod natural în celulele umane. Acesta este produs de către mitocondrii, care pot fi uneori găsite și sub denumirea de „uzina de energie a organismului”. Rolul acidului afla-lipoic este de a oferi ajutor enzimelor în procesul de transformare al nutrienților în energie.
Acidul alfa-lipoic este foarte important, mai ales pentru persoanele care practică orice tip de sport. În mod normal, mișcările noastre au nevoie de energie. Această energie este produsă de către mitocondrii și poartă numele de ATP (adenozin trifosfat). Acest ATP oferă suficientă energie pentru mișcări de scurtă durată și care nu implică un grad prea mare de efort. Dacă efortul crește în intensitate și dificultate, sursa generatoare de energie va deveni glicogenul muscular.
Termenul „sinergetic” provine de la cuvântul grecesc συνεργία/συνεργός, care poate fi tradus drept lucru împreună, muncă de echipă, acțiune de ajutor reciproc. Deși poate fi tradus în funcție de context, acest reprezintă o relație de complementaritate între două entități. În cazul nostru, sinergia produsului se referă la acțiune ingredientelor din Resveravit Cardio pentru a proteja și îmbunătăți activitatea cardiacă și starea celulară la nivelul sistemului circulator.
Acid alfa-lipoic și Resveratrol - Reveratrolul are efect antioxidant și anti-inflamator, iar datorită proprietăților sale de antibiotic natural, combinat cu acidul alfa-lipoic care facilitează aportul de energie în timpul efortului fizic, pot facilita o mai bună regenerare musculară.
Pycnogenolul și Resveratrol - Aceste două substanțe ajută la o vindecare mai rapidă a țesuturilor. Dacă resveratrolul se ocupă de lupta împotriva leziunilor și al infecțiilor, pycnogenolul va asigura faptul că țesutul afectat se va comportat identic cu perioada dinaintea leziunii.
Acid alfa-lipoic și Pycnogenol - Suportul privind asigurarea energetică a organismului oferită de către acidul alfa lipoic se completează cu proprietățile pycngemolului de a menține funcțiile pulmonare sănătoase. Aceste două caracteristici vor lupta împotriva oboselii și vor susține efortul exercitat pe durata antrenamentelor, dar și în exercitarea activităților de zi cu zi.
Contraindicații și efecte adverse
Mod de păstrare: Resveravit Cardio se păstrează în locuri ferite de lumină și umezeală. Se recomandă ca mediul în care acesta este depozitat să nu aibă o temperatură mai mare de 25 ˚C.
Contraindicații:
- Nu este recomandat înspre administrare persoanelor sub 18 ani.- Nu se recomandă administrarea unei doze mai mari decât cea menționată în prospect sau comunicată de către medicul specialist.- A nu se consuma dacă data de expirare a fost depășită.
- Acest produs nu înlocuiește un regim de viață sănătos, de asemenea, nu este un înlocuitor al tratamentelor de specialitate pentru ameliorare, controlare sau vindecarea anumitor afecțiuni. Acesta joacă rolul de adjuvant în schema de tratament.
Nu este recomandată administrarea către femeile însărcinate sau aflate în perioada de alăptare.
Despre Resveratrol
Puternic antioxidant, vedeta cosmeticelor anti-imbatranire, resveratrolul nu reduce doar ridurile! Sa ne concentram pe acest polifenol cu multe virtuți.
Origine
Resveratrolul este un polifenol vegetal antioxidant care se găsește în multe specii de plante precum boabele de cacao, merisoarele, afinele, arahidele dar mai ales în strugurii roșii și derivații săi. In coaja strugurilor roșii este prezent în cea mai mare concentrație.
În anii 1960, resveratrolul era extras dintr-o altă plantă: troscotul japonez, cunoscută ancestral pentru proprietățile sale medicinale antiinflamatorii și cardio-protectoare.
Resveratrolul a fost identificat pentru prima dată în 1939 de către cercetătorul japonez Michio Takaoka.
Deși gastronomia franceză este renumită pentru că este bogată în grăsimi, francezii au mai puține probleme cardiovasculare decât vecinii lor de peste Canal: așa au numit a primit denumirea de „Paradoxul francez”.
În 1992 s-a propus o explicație pentru acest fenomen: ar fi consumul regulat și moderat de vin roșu, care ar fi responsabil pentru acest efect cardioprotector. După unele studii, resveratrolul - conținut în vinul roșu - este identificat ca ingredientul activ la originea paradoxului francez.
Resveratrolul există în mod natural sub două forme: cis-resveratrol și trans-resveratrol. Este cel mai activ în a doua formă, deoarece activitatea sa antioxidantă este de 7 ori mai mare decât cea a cis-resveratrolului.
Resveratrolul folosit în suplimentele alimentare sau în cosmetica este extras cel mai adesea din viță de vie (Vitis vinifera) sau troscot japoneză (Polygonum Cuspidatum).
Unde gasim resveratrol
În total, aproape 72 de specii de plante conțin în mod natural resveratrol.
Cea mai bună sursă este, fără îndoială, strugurii și derivații acestora (stafide, vin etc.). Acest polifenol se găsește acolo sub formă de trans-resveratrol-3-O-glucozidă, în proporții foarte variabile, în funcție de mai multe criterii: soi de struguri, regiune, paraziți sau ciuperci. În timp ce coacăzul conține doar 1,9 mg/kg, Thompson Seedless conține aproape 500 mg/kg! Pentru vin, cantitatea de resveratrol este direct corelată cu durata macerării acestuia, ceea ce explică de ce vinurile albe și roze sunt mai puțin bogate în el decât vinurile roșii. Cel mai bogat soi de struguri este Pinot Noir.
Alte surse de resveratrol includ:
Boabele de cacao și, prin urmare, ciocolata neagră, care conține 0,4 mg/kg
Merisor: al carui suc contine 0,27 mg/kg
Arahide crude conține până la 0,147 mg/kg. Atenție, odată prăjite, alunele își pierd cea mai mare parte din conținutul de resveratrol.
Rubarba, rodia și murele conțin și cantități mici de resveratrol.
Beneficii si calitati
Cardioprotector
Resveratrolul are un efect protector asupra sistemului cardiovascular, responsabil pentru celebrul paradox francez. Atât antioxidant, cât și antiinflamator recunoscut, acest polifenol „modulează funcția celulelor vasculare, inhibă oxidarea LDL, suprimă agregarea trombocitelor și reduce afectarea miocardică în timpul ischemiei-reperfuziei”.
În orice caz, aceasta este ceea ce sugerează acest studiu italian, realizat în 2004, care califică resveratrolul drept „agent cardioprotector foarte promițător”.
În special, ar lupta eficient împotriva agregării trombocitelor și ar limita apariția cheagurilor de sânge.
Sursa : https://www.nutrimea.com/fr/124-resveratrol
Lasa un comentariu