Cireșele sunt fructe dulci, de diferite culori, de la galben la roșu închis, ce pot înlocui cu succes ciocolata la începutul verii, fiind o alegere inspirată la orice oră din zi. Cireșele au nenumărate beneficii pentru organism, începând de la echilibrarea tensiunii arteriale și până la prevenirea cancerului. De asemenea, acestea au un conținut scăzut de calorii, fiind surse prețioase de substanțe nutritive, vitamine și minerale de care organismul are nevoie pentru a putea funcționa în parametri normali.

Beneficii în urma consumului de cireșe

  1. Protejează inima și tensiunea arterială

Consumul de cireșe ajută la reglarea tensiunii arteriale datorită conținutului mare de potasiu, ce ajută la eliminarea excesului de sodiu din organism. De asemenea, melatonina și antocianina scad riscul atacurilor de cord, protejând vasele de sânge de stresul oxidativ.

  1. Ajută în lupta cu kilogramele în plus

Cireșele sunt o gustare recomandată în curele de slăbire deoarece au puține calorii (100 g de cireșe conțin doar 50 de calorii) și sunt bogate în apă ajutând la eliminarea toxinelor din organism. În plus, conțin foarte multe vitamine ce stimulează metabolismul.

  1. Previn apariția cancerului

Antocianinele din cireșe au dovedit o putere foarte mare asupra celulelor canceroase, stimulând distrugerea acestora. Mai exact, studiile de specialitate au arătat că reduc ritmul de creștere a celulelor de cancer de colon.

  1. Întârzie apariția îmbătrânirii premature

Pe lângă potasiu și quercetină, cireșele mai au în conținut bogat și în betacaroten, un antioxidant puternic ce are proprietăți anticancerigene, ani-inflamatoare și anti-îmbătrânire, având și rol de protecție împotriva razelor solare.

  1. Întăresc firele de păr

Vitamina B și C sunt un adevărat ajutor pentru podoaba capilară. Acestea acționează asupra foliculilor de păr, fortificându-i și mențin un nivel de hidratare optim al scalpului.

Cireșele pot fi consumate ca atare, dar și sub formă de suc, pentru a putea beneficia de toate proprietățile acestor fructe. De asemenea, cireșele pot fi folosite și în prăjituri de vară, smoothie-uri și în salate.