În cât timp se obține controlul tensiunii arteriale?
În primele 6 luni, se recomandă consultații medicale lunare, până la obținerea controlului tensiunii arteriale pentru a evalua toleranța și eficacitatea tratamentului, pentru a consolida educația și a îmbunătăți informarea pacientului.
Specialiștii atrag atenția că, desi pacientul hipertensiv este depistat în cele mai multe cazuri, în cadrul unui consult medical care nu are nicio legătură cu HTA, managementul unui pacient hipertensiv necesită informații și timp educațional, care se realizează cel mai bine în cadrul unei consultații dedicate.
Ropharma se aliniază acestor voci și alături de alți specialișți- anunță că primul pas pe care o persoană ar trebui să îl facă este să își măsoare cel puțin puțin anual tensiunea arterială.
Specialiștii atrag atenția că zeci de mii de persoane mor în fiecare an din cauza complicațiilor legate de tensiunea arterială crescută, decese care ar putea fi evitate, prin diagnosticarea și tratarea la timp
Acest consult face posibilă informarea pacientului asupra riscurilor asociate cu hipertensiunea arterială, a beneficiilor demonstrate ale tratamentului antihipertensiv, stabilirea obiectivelor de tratament și stabilirea unui plan de îngrijire. Decizia medicală comună între medic și pacientul său promovează aderarea pacientului la tratamentul său.
Se recomandă ca, de la această consultație să fie inițiate măsuri de stil de viață și alimentație. În funcție de profilul pacientului, de severitatea hipertensiunii arteriale a acestuia, de preferințele acestuia și de aderarea acestuia la aceste măsuri, timpul de începere a tratamentului medicamentos va fi adaptat pentru a atinge obiectivul unei TA controlate la 6 luni.
Importanta stilului de viață și măsurile alimentare
Se recomandă să se ofere măsuri de stil de viață și alimentație tuturor pacienților hipertensivi. Ele contribuie la scăderea tensiunii arteriale și sunt parte integrantă a tratamentului.
Aceste masuri sunt:
- practicarea unei activități fizice regulate adaptate posibilităților pacientului (de exemplu 30 min/zi de cel puțîn 3 ori/săptămână în anduranță);
- reducerea greutății în caz de exces de greutate;
- eliminarea sau reducerea consumului de alcool: un consum zilnic de peste 3 pahare la bărbați și 2 pahare la femei trebuie să conducă la un management adecvat;
- normalizarea aportului de sodiu (cel mult 6-8 g/zi de sare, adică natriureză de aproximativ 100 până la 150 mmol/zi);
- încetarea intoxicației cu tutun. această măsură nu duce de obicei direct la o reducere a TA, dar este esențială pentru reducerea morbidității și mortalității;
- o dietă care favorizează consumul de fructe legume și alimente sărace în grăsimi și saturate.
Ropharma s-a aliniat în combaterea HTA și oferă clienților săi informații utile, sfaturi și soluții pentru tratarea și prevenirea acestei afecțiuni.
Specialiștii recomandă suplimente naturale care susțîn organismul și completează tratamentele medicamentiase.
Unul dintre acestea este NO-PRESS de la Ropharma.
Despre NO-PRESS
Compoziție
- extract uscat din frunze de Măslin/ Olea europaea,
- coenzima Q10;
- extract uscat (maltodextrină) din flori de Hibiscus/ Hibiscus sabdariffa;
- vitamina D3
Beneficii terapeutice ale NO-PRESS
No-Press este un supliment alimentar ce conține Magneziu, Vitamina D3, Coenzima Q10, extracte din Măslin și Hibiscus care ajută la reglarea tensiunii arteriale, favorizând o bună funcționare a inimii și contibuind benefic asupra metabolismului energetic celular.
Produsul natural NO-PRESS poate fi achiziționat din Farmaciile Ropharma, farmaciile partenere Ropharma și online: https://ropharma.ro/products/no-press-x-30-compr
Despre componentele suplimentului natural NO-PRESS
Frunzele de măslin
Frunzele de măslin conțîn diferite componente care sunt responsabile pentru multiplele lor beneficii pentru sănătate. Printre aceste componente, găsim un iridoid, un heterozid amar numit oleuropeozidă, care oferă un efect hipotensiv arterial . Prezentă și în măslinele verzi, această glicozidă se degradează și dezvoltă o acțiune antimicrobiană .
Bogate în flavonoide, inclusiv rutozide, frunzele de măslin au proprietăți diuretice
Datorită proprietăților lor hipoglicemiante , frunzele de măslin sunt recomandate în caz de hipertensiune arterială, diabet sau colesterol prea mare. De asemenea, ele promovează producerea de colesterol bun.
La rândul său, uleiul de măsline oferă proprietăți emoliente și ușor laxative . Astfel, favorizează fluxul bilei și activează funcțiile intestinale. Este cunoscut în special pentru puterea să de reglare asupra ficatului și a vezicii biliare.
Coenzima Q10 (CoQ10) este un antioxidant pe care corpul dumneavoastră îl produce în mod natural. Celulele tale folosesc CoQ10 pentru creștere și întreținere.
Nivelurile de CoQ10 din corpul tău scad pe măsură ce îmbătrâneșți. De asemenea, s-a constatat că nivelurile de CoQ10 sunt mai scăzute la persoanele cu anumite afecțiuni, cum ar fi bolile de inimă, și la cei care iau medicamente care scad colesterolul numite statine.
CoQ10 se găsește în carne, pește și nuci. Cu toate acestea, cantitatea de CoQ10 găsită în aceste surse alimentare nu este suficientă pentru a crește semnificativ nivelurile de CoQ10 din organism.
Afecțiuni cardiace. S-a demonstrat că CoQ10 îmbunătățește simptomele insuficienței cardiace congestive. CoQ10 ar putea ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Unele cercetări sugerează, de asemenea, că atunci când este combinat cu alți nutrienți, CoQ10 ar putea ajuta la recuperarea persoanelor care au suferit operații de bypass și valve cardiace.
Hibiscusul este o floare care are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Renumit pentru reducerea tensiunii arteriale, scăderea colesterolului sau prevenirea pietrelor la rinichi, hibiscusul este o sursă excelentă de antioxidanți folosiți în multe rețete și produse de înfrumusețare.
Despre Vitamina D3
Care sunt beneficiiele vitaminei D
Multe studii au analizat beneficiile vitaminei D pentru sănătate:
Boli cardiovasculare: S-a demonstrat că deficitul de vitamina D crește riscul de boli de inimă cu 60%. Acțiunea să antiinflamatoare este cea care ar explica parțial acest beneficiu.
Hipertensiune arterială: Studiile au descoperit o asociere între lipsa de vitamina D și tensiunea arterială crescută, care poate duce la hipertensiune arterială.
Diabet zaharat de tip 2 vitamina D are un rol de modulare a riscului de diabet, acest lucru este confirmat de mai multe rezultate din studii recente.
Depresie: Toată lumea știe că lipsa luminii solare ne poate afecta sănătatea mintală. Această asociere ar putea fi atribuită vitaminei D. Într-adevăr, un studiu norvegian a stabilit o legătură între vitamina soarelui și depresie. Suplimentarea ridicată de vitamina D poate, prin urmare, să amelioreze simptomele depresive.
Unde se găsește vitamina D?
Cu atâta importanță pentru corpul tău, unde se găsește vitamina D? Nu e nevoie să mergi departe: la soare, desigur! Vitamina D nu-și poartă porecla de vitamina soarelui degeaba!
Rolul soarelui și al vitaminei D
Pielea ta sintetizează vitamina D la soare. Expunerea la soare de 2 până la 3 ori pe săptămână timp de 15 până la 30 de minute poate permite organismului să-și reumple vitamina D. Într-adevăr, razele UVB permit corpului să-și completeze până la 90% din necesarul de vitamina D.
Sfaturi
Primăvara și vara (între aprilie și octombrie), expuneți cât mai mult din piele la prânz (între orele 11:00 și 14:00) timp de 15 până la 30 de minute în funcție de intensitatea soarelui. Această perioadă permite absorbția optimă a razelor UV.
Tot ce trebuie să faci este să reînnoieșți această expunere de 4 până la 6 ori pe săptămână, prin plimbare sau făcând sporturi în aer liber, astfel încât să-ți faci niște rezerve pentru zilele de vreme rea.
Cu toate acestea, aceste rezerve se epuizează rapid. În perioada toamnei și iernii (între octombrie și sfârșitul lunii martie), lungimea de undă a radiațiilor UVB nu face posibilă sintetizarea suficientă a vitaminei D pentru a vă acoperi nevoile, de unde și nevoia de a consuma alimente bogate în vitamina D sau de a lua suplimente alimentare.
Unde gășiți vitamina D în alimente?
Dacă odată cu soarele aportul tău este insuficient, iți poți completa rezervele cu vitamina D prin alimente. Principalele surse de vitamina D sunt peștele (somon, macrou, sardine, ton) și produsele lactate (iaurt, brânză de vaci, lapte) deoarece sunt adesea îmbogățite cu vitamina D.
Însă, cel mai bun aliment în care să găseșți vitamina D în cantități mari este, fără îndoiala, uleiul de ficat de cod.
Nr. 1 ulei de ficat de cod
Uleiul de ficat de cod este alimentul care conține cea mai mare vitamina D. Cu până la 250 µg de vitamina D la 100 g de ulei de ficat de cod, obțineți de două ori aportul recomandat de vitamina D (adică 37, 5 µg) pentru o lingură de 15 ml.
Ficatul de cod conservat oferă, de asemenea, 54,3 µg de vitamina D pentru aceeași porție. De asemenea, puteți consuma ficat gras de rață, care oferă 2,75 µg la 100 g și ficat de vițel, care oferă 2,51 µg la 100 g.
Nr. 2 pește
Dacă căutați o listă cu alimentele cu cel mai mare conținut de vitamina D, veți găși aproape fiecare pește în partea de sus.
Nr. 3 ouă
Oul este o sursă naturală bună de vitamina D. Este în principal în gălbenușul în care găsim această vitamină cu aproximativ 11,4µg la 100g.
Această listă nu este utila pentru vegani. Într-adevăr, conține în principal alimente din surse animale.
Deci, la ce mâncare să apelezi? Care fruct este cel mai bogat în vitamina D? Dar legumele?
Din păcate, vitamina D este puțîn sau nu este prezentă în fructe. Singurul fruct care conține suficientă vitamina D este avocado.
Vitamina D este importantă pentru sănătatea ta, în special pentru oase. Se pare că are multe alte beneficii (sănătate mintală, diabet, hipertensiune arterială, performanță) dar sunt necesare studii științifice suplimentare pentru a le valida definitiv.
Care sunt semnele unei deficiențe de vitamina D?
Lipsa vitaminei D se poate manifesta în diferite moduri, inclusiv o senzație de epuizare și oboseală. Vitamina D stimulează și asigură funcționarea stabilă a sistemului imunitar, care apoi ajută la combaterea oboselii. Dacă organismul devine mai puțîn energic, aceasta poate fi explicată prin deficiența de vitamina D.
Unul dintre semnele pentru a detecta această deficiență este slăbiciunea musculară. După cum șțiți, vitamina D ajută la menținerea masei musculare. Absența ei generează așadar sarcopenie în care mușchii devin slabi. În general, la persoanele în vârstă, aceste deficiențe sunt asociate cu pierderea mușchilor.
Deficitul de vitamina D se poate prezenta și că oase slabe. Într-adevăr, o lipsă poate provoca redundanță a fracturilor, slăbește oasele și accentuează durerile articulare. Acest lucru poate duce la întârzieri în dezvoltarea oaselor la tineri, precum și la tulburări de somn.
În sfârșit, unul dintre simptomele care pot detecta o deficiență de vitamina D la o persoană este apariția crampelor. Într-adevăr, vitamina D contribuie la lubrifierea articulațiilor și a mușchilor. Nivelurile prea scăzute ale acestei vitamine în corpul dumneavoastră vă pot face să suferiți de crampe, durere și rigiditate la trezire.
Sursa
https://ww.nutripure.fr/fr/blog/vitamine-d-n180
https://www.cardioportal.ro/comunicat-de-presa-ziua-mondiala-de-lupta-împotrivă-hipertensiunii-arteriale/
https://ropharma.ro/products/no-press-x-30-compr
Lasa un comentariu