Castravetele este una dintre cele mai îndrăgite legume de la noi din țară având multiple proprietăți nutritive, fiind sărac în calorii, însă bogat în fibre, vitamine și minerale. Pentru a profita din plin de această legumă, se recomandă consumul lor în stare proaspătă, dar și murați sau sub formă de suc. Castraveții au un conținut mare de apă, peste 90%, ceea ce îi face excelenți pentru hidratarea și detoxifierea organismului.

Cum ne influențează castraveții sănătatea?

  1. Susțin sănătatea pielii

Coaja de castravete este utilizată ca ingredient principal în numeroase tratamente cosmetice, deoarece această parte a castravetelui conține cele mai mari concentrații de acid cafeic, acid ascorbic și vitamina C. De asemenea, ameliorează iritațiile și reduc inflamațiile, fiind folosiți cu precădere în tratamentele pentru zona ochilor.

  1. Au proprietăți ce ajută la menținerea sănătății țesuturilor

Dioxidul de siliciu din componența castravetelui întărește țesuturile conjunctive din corp, mai exact mușchii, ligamentele, tendoanele, cartilajele și chiar oasele.

  1. Menține digestia

Persoanelor cu afecțiuni digestive, ca de exemplu hiperaciditatea gastrică sau balonarea, li se recomandă consumul de castravete datorită fibrelor, conținutului mare de apă, potasiu și magneziu din componența sa.

  1. Ajută în curele de slăbire

Datorită conținutului mare de apă aceștia taie pofta de mâncare, hidratează și stimulează activitatea metabolică de ardere a grăsimilor.

  1. Combat grețurile matinale

În perioada sarcinii, castraveții pot fi de un real ajutor împotriva grețurilor matinale, fiind recomandat consumul a câtorva felii de castravete proaspăt cu tot cu coajă.

Deși majoritatea persoanelor elimină coaja, castravetele trebuie consumat cu tot cu aceasta, deoarece conține multe substanțe nutritive.