Trăind într-un secol marcat de tehnologie, în care totul se derulează rapid, omenirea tranzitează o perioadă de criză care se reflectă atât asupra stării spirituale a individului cât şi asupra stării sale de sănătate. Stresul, obiceiurile nocive (fumatul, consumul exagerat de alcool, de semipreparate şi de dulciuri), somnul insuficient şi alimentaţia incorectă sunt unii dintre cei mai importanţi factori care conduc la perturbarea echilibrului fiziologic caracteristic unui organism sănătos. Este foarte important să înţelegem că, odată deteriorat acest echilibru, restabilirea lui devine dificilă şi, de cele mai multe ori, necesită tratament medicamentos, care poate fi unul temporar sau necesar pe toată durata vieţii.
Printre cele mai frecvente boli ale începutului de mileniu se numără bolile cardiovasculare (implicit hipertensiunea arterială), diabetul zaharat, sindromul metabolic etc. Hipertensiunea arterială, o boală determinată de multiple cauze, este strâns legată de hipercolesterolemie. Schimbarea modului de viaţă printr-o alimentaţie corectă şi echilibrată ne poate ajuta să redobândim starea de sănătate, păstrând-o între limite rezonabile. Accentul trebuie să cadă asupra dietei şi, acolo unde nu se poate interveni direct, trebuie luate măsuri colaterale. Hipercolesterolemia (mai ales creşterea fracţiunii LDL-colesterol, implicată în aterogeneză) este un factor de risc de primă importanţă în apariţia bolilor cardiovasculare asociate societăţii moderne.
Deşi numai o treime din valoarea colesterolului seric provine din aport alimentar (restul fiind sintetizat de organism), aportul exogen al acestuia este foarte important în dieta omului modern. Excesele alimentare şi alţi factori de risc complementari (sedentarismul, fumatul) ne fac vulnerabili faţă de bolile specifice începutului de secol XXI. Terapia medicamentoasă este esenţială în astfel de cazuri.
Suplimentele alimentare au menirea de a completa dieta normală, îmbunătăţind starea generală deteriorată de diverse afecţiuni, ca urmare a unui stil de viaţă nesănătos, inclusiv a alimentaţiei necorespunzătoare. Aceste suplimente nu trebuie să înlocuiască o terapie medicamentoasă specifică, dar pot fi adjuvante ale tratamentului specific sau pot constitui un mijloc de completare a unei diete echilibrate.
Drojdia de orez roşu (Monascus purpureus) Drojdia de orez roșu produce, prin fermentaţie, monacolicolina K. Aceasta acţionează prin inhibarea unei enzime implicate în sinteza endogenă a colesterolului (scăzând formarea colesterolului de către organismul uman, cu efecte marcate în special asupra fracţiunii aterogene LDL-colesterol, aşa-numitul „colesterol rău“).
Studiile clinice au arătat eficienţa acestei substanţe şi buna ei tolerabilitate (deşi incidenţa reacţiior adverse este mult mai redusă decât în cazul terapiei medicamentoase, este necesar controlul periodic al funcţiei hepatice şi al enzimelor care caracterizează activitatea musculaturii striate, deoarece această substanţă acţionează similar cu medicamentele din grupa statinelor).
În plus, extractul de drojdie de orez roşu conţine alţi compuşi: flavonoide, acizi graşi nesaturaţi, fitosteroli cu efecte benefice asupra organismului, inclusiv la nivelul statusului pro-oxidant implicat în aterogeneză.
Mod de prezentare: 60 capsule
Recomandat: peste 18 ani;
Prietenul inimii tale, Activit Anticolesterol un supliment alimentar recomandat persoanelor cu varsta peste 18 ani, cu un continut crescut de grasimi in sange, ce constituie o premisa pentru complicatiile bolilor arteriale coronarine, cerebrovasculare si periferice